International collaboration between McGill, the McGill University Health Centre and HUPO cooks up the right recipe
The winner of the chilli cook-off, usually has a key secret ingredient, which is hard to identify. Similarly, many diseases have crucial proteins, which change the dynamics of cells from benign to deadly. New findings from an international collaboration, involving McGill University, the Research Institute of the McGill University Health Centre (MUHC) and the Human Proteome Organisation (HUPO) just made identifying these changes one step easier. Their findings published in Nature Methods, show how to improve protein analysis to tease out relevant potential disease-causing molecules.
L’Université McGill, le Centre universitaire de santé McGill et l’HUPO concoctent la recette gagnante
En général, celui qui possède la meilleure recette de chili possède également un ingrédient secret difficile à identifier. De même, plusieurs maladies comportent des protéines essentielles qui transforment des cellules bénignes en affection mortelle. De nouvelles découvertes issues d’une collaboration internationale entre l’Université McGill, l’Institut de recherche du Centre universitaire de santé McGill (CUSM) et la HUman Proteome Organisation (HUPO) ont permis de faciliter l’identification de ces modifications. Publiées dans Nature Methods, ces découvertes illustrent la façon d’améliorer l’analyse des protéines afin d’isoler les molécules qui pourraient être à l’origine de maladies.